Daha Hızlı Tasarım Onayı İçin Ne Yapmalısınız?

Daha Hızlı Tasarım Onayı İçin Ne Yapmalısınız? Tasarımları daha kolay hazırlamanız için ürün sayfalarında sol alt alanda yer alan hazır şablonlardan da yararlanabilirsiniz.

Sipariş Vereceğiniz Ürün Ölçünüz ile Tasarım Ölçünüz Aynı Olmalı

A3 (270x392mm), A4 (194x270mm), A5 (133x194mm) gibi standart ölçüler aşağıdaki şekilde değişkenlik göstermektedir;

A3 (270x392mm), A4 (194x270mm), A5 (133x194mm)

Bu nedenle, ürün siparişlerinizin tasarımını yukarıdaki ölçüleri referans alarak hazırlamalısınız. Tasarımları daha kolay hazırlamanız için ürün sayfalarında sağ alt alanda yer alan hazır şablonlardan da yararlanabilirsiniz.


Taşma Payı Vermeyi Unutmayın

Taşma payı; Ürünler kesilirken kenarlarında beyaz alan kalmaması için bırakılan 3 mm'lik kesim payıdır. Örneğin; Bir A5 (133x194mm) el ilanı tasarımına 3’ er mm taşma payı eklediğinizde, tasarımınızın ölçüsü 139x 200 mm olacaktır. Tasarımınızı yüklerken sipariş ölçünüzün üzerine sağ, sol, alt ve üst yönlerinden 3’ er mm taşma payı eklemeyi unutmayın. Kesimden sonra bitmiş ürünün ölçüsü 133x194 mm olarak son halini alacaktır.


Kesilmemesi Gereken Önemli Alanları Güvenli Alan İçerisinde Çalışın

  • Kullanılan logo ve yazı gibi önemli objeleri güvenli alan / mavi çerçeve içerisinde bırakmalısınız.
  • Tasarımınızda çerçeve kullanmak istiyorsanız, en az 5’ mm kalınlıkta olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde kesimde oluşabilecek milimlik kaymalar, tasarımınızı orantısız gösterebilir.


Şablon Üzerinde Çalışırken Bunlara Dikkat Edin

  • Şablonlar içerisinde size yardımcı olabilecek bilgiler mevcuttur. Öncelikle bu bilgileri dikkatlice okuyun. Tasarıma başlamadan önce şablon içerisinde yer alan, şablon çizgilerini ve yazıları kaldırmayı unutmayın.
  • Tasarımınızın dış hatlarında veya tam kesim yeri üzeride herhangi bir ince çizgi bırakmayın.
  • Çalışmanızı mutlaka tasarım layerı içerisinde çalışın. Çünkü şablon layerı içerisinde yapacağınız tasarım baskıda çıkmayacaktır. Bu yüzden tasarım layerında çalışıp, şablon layerı ile işiniz bittiği zaman da kilidini kaldırıp silmeniz gerekmektedir.


Grafik Konusunda Tavsiyelerimize Bir Göz Atın

  • Katalog, insert gibi çok sayfalı ürünlerin tasarımlarını hazırlarken, her sayfa ayrı sayfada çalışılmalı, sağ ve sol sayfa ayarlamaları yapılmalıdır.
  • Kaliteli bir baskı için tasarımlarınızda kullandığınız görsellerin CMYK formatında, 300 DPI veya vektörel olması gerekmektedir.
  • Tasarımınızda herhangi bir problem olmaması için yazıları convert ( anahat oluştur sekmesi ) ve görselleri embed ( görüntü göm ) ederek göndermek faydalı olacaktır. 
  • PDF formatında döküman göndereceksiniz tasarımınızı Press Quality (Baskı kalitesinde) PDF olarak kaydedip göndermelisiniz.


Photoshop Formatında Çalışma

  • Photoshop formatında çalışırken kullanılan renklere çok dikkat edilmesi gerekmektedir. 4 renkte kullanılan siyah renkler tek renge çekilememektedir. Bu yüzden tasarımınızı yaparken siyahları sadece CMYK’ nın K değerinden vermelisiniz.
  • Photoshop piksel tabanlı bir program olduğu için yazılarda ki baskı kalitesi, vektörel programlara göre daha düşüktür. Vektörel bir programda baskı işlerinizi tasarlarsanız daha iyi bir baskı kalitesi elde edebilirsiniz.


Lak Uygulaması Kullanma

  • Genellikle lak uygulamasına uygun alanlar logo ve büyük görsellerdir. Bu nedenle lak uygulamasının yapılabilmesi için, lak uygulanacak alanın yeterli büyüklükte ve kalınlıkta olması gerekir. Küçük ve ince görsellerde lak uygulaması yapılamamaktadır.
  • Lak uygulamasının yapılacağı alanın deforme olma riski bulunur. Bu nedenle lak alanının kesim yapılacak alandan en az 3 mm uzakta olmalıdır.
  • Lak uygulaması yapılacak alanın grafik çalışmasının mutlaka gönderilmesi gerekmektedir. Lak uygulanacak alanlar, %100 siyah ile ayrı bir layerda belirtilmeli ve lak alanının grafik çalışması ayrıca gönderilmelidir.


Yorumlar

Yorum gönder